GROEPSTRAINING MANNEN kunnen niet VOELEN!

GROEPSTRAINING
MANNEN kunnen niet VOELEN!

IN ZEVEN STAPPEN NAAR JE GEVOEL

Als jonge man word je je bewust van je eigen gevoelens. Misschien (her-)ken je ze al maar weet je niet altijd wat je met deze gevoelens aan moet, of heb je niet geleerd hoe daarmee om te gaan. Je drukt de gevoelens regelmatig weg of verdooft ze. Het onderdrukken van je gevoel zorgt ervoor dat er dingen gaan wringen en niet zoals gewenst verlopen. Met allerlei klachten als gevolg.
 
Wat levert de groepstraining je op?
Dit is waar het traject je naartoe begeleidt: 
 • Je wordt je bewust van je eigen gevoelens.
 • Samen leren we de gevoelens (h)erkennen en je leert hoe je er gezond mee omgaat.
 • Je hebt minder energieverlies in contact met anderen.
 • Je relaties met partner, vrienden en familie verlopen veel soepeler.
 • Je zit lekkerder in je vel, je voelt je beter.
De groepstraining van “Mannen kunnen niet voelen!” bestaat uit 7 modules. Elke module heeft zijn eigen onderwerp, dat we samen gaan uitdiepen. We combineren theorie met praktische oefeningen die je in het dagelijks leven meteen kunt toepassen.

(H)ERKENNING

Veel jonge mannen hebben vaak het idee dat ze de enige zijn die hiermee kampen. In de praktijk blijkt dat vele anderen zich in jou herkennen.

VEILIGHEID

Door samen te komen met een groep mannen, ondervind je dat je niet alleen bent. Samen creëren we een veilige omgeving.

ELKAAR STEUNEN 

Tijdens "Mannen kunnen niet voelen!" kun je lastige momenten ervaren. We zijn met gelijkgestemden, en kunnen elkaar steunen. 

WRINGENDE RELATIES

Je zou verwachten dat je helemaal gelukkig bent als je bij je vriendin bent. Maar toch voelt het soms alsof je niet altijd helemaal jezelf kunt zijn. Of dat je bij je vrienden bent, en dat je liever andere dingen doet dan die jullie nu samendoen, maar je hebt het gevoel dat je het niet kunt maken om dat te zeggen.

We gaan kijken hoe je bewust wordt van wat er wringt, waar het ongemak zit, zodat je dit niet meer hoeft weg te drukken.

REAGEREN OF REFLECTEREN

Als je kritiek krijgt van je vriendin of een vriend, voelt dat niet fijn, en eventueel zelfs onterecht. Daarom reageer je daarop, verdedig je jezelf, om aan te geven hoe het echt zit.

Maar wat als de kritiek je ook iets positiefs kan brengen? Hoe zou het zijn om hiervoor open te staan, en je eerste impuls om te reageren om te buigen naar een nieuwsgierigheid om uit te zoeken wat de ander bedoelt.

LICHAAM ALS SENSOR

Het gevoel waar we het steeds over hebben zit ergens in je lichaam. Vaak zit het ergens tussen je keel en je onderbuik, bv dat je je maag voelt omdraaien of een warm gevoel in je borstkas krijgt.

Dat gevoel wil je iets duidelijk maken. Door dat gevoel te onderzoeken, worden we vertrouwd met de signalen die ons lichaam geeft, en hoe we met die gevoelens kunnen omgaan. 

MAN EN VROUW, INCLUSIEF SEKS

Als man kan een vrouw soms erg complex zijn. Je krijgt er geen gebruiksaanwijzing bij. En het lijkt ook alsof ze steeds verandert: de ene keer zegt ze dit, en de andere keer is het weer anders. Wat wil en bedoelt ze nou?

De relatie tussen man en vrouw is al eeuwenoud, en daar is ook al eeuwenoude wijsheid beschikbaar. Maar een suggestie naar die wijsheid krijg je niet als je “man en vrouw” googelt. We gaan met die wijsheid aan de slag, om daarmee een andere manier te vinden om je te verhouden tot een vrouw. Dat je staat als een man!

VERWACHTINGEN

Eigenlijk wil je naar je vrienden, maar je weet dat je vriendin verwacht dat je met haar iets gaat doen. Of je vrienden verwachten dat je mee gaat gamen, of de kroeg in gaat, maar eigenlijk staat je hoofd er niet naar. Het voelt vervelend om dat uit te spreken, en doet toch maar wat er van je verwacht wordt.

Vaak heb je niet door dat je handelt naar verwachtingen van de ander/anderen. Je leert om bewust te worden van die verwachtingen, zowel van anderen naar jou, als van jezelf naar anderen, zodat je weet wat je drijfveren zijn. En dan kun je zelf/bewust een keuze maken of je wel of niet die verwachting volgt. 

VERLANGENS

Soms wil je dingen die in onze maatschappij echt (nog) niet kunnen! Of dat nou met seks, gezondheid, agressie of iets anders te maken heeft. Je kunt jezelf een slechte man voelen: dit mag niet dat jij dit denkt of wil. Maar misschien ben jij wel ‘ahead of the game’ en is het over 10 jaar iets heel normaals.

Als je dit soort verlangens weg drukt, druk je een deel van jezelf weg. Je leert dat die verlangens ook een onderdeel zijn van jou. En als je weet wat ze zijn, kun je bewust de keuze maken of je er wel of niet iets mee doet. Op basis van gezonde motieven en overtuigingen. 

INTEGRATIE

Je hebt 6 onderwerpen aangereikt gekregen om toe te passen in je eigen leven. Hoe ga je dit doen? En hoe kunnen we als groep elkaar daarmee helpen? In deze laatste stap kijken we samen hoe we dit vorm kunnen geven.

PRAKTISCHE INFO

Data Training:
De training in het voorjaar is gestart op 16 februari. De volgende cyclus vindt plaats in het najaar van 2022. Volg de website voor een update, en je kunt ons ook volgen op Facebook.
Informatiebijeenkomst:
Hierbij hoor je meer over de Groepstraining, en vindt plaats kort voordat de training van start gaat. 
Houd de website in de gaten voor een update, of volg ons op Facebook.
Algemene info Groepstraining:
 • Duur: 7 weken, elke week een bijeenkomst van 2,5 – 3 uur.
 • Oefenen van theorie en praktijk in het dagelijkse leven.
  Trainingen starten enkele keren met jaar, op verschillende locaties. Dit zijn open inschrijvingen. 
 • Als je zelf een locatie hebt waar je de training zou willen volgen, of met een groep de training wil boeken, hoort Marty dat graag!
Kosten Informatiebijeenkomst: deze zijn gratis toegankelijk.
Kosten Training: prijs is afhankelijk van je situatie.
 • Scholieren: € 175,-
 • Studenten: € 225,-
 • Werkenden: € 350,- 
Als de prijs een struikelblok is, kun je hierover contact opnemen. In een onderling gesprek kunnen we kijken hoe we dit kunnen oplossen. Daar komen we wel uit.
Andere mogelijkheden:
Er zijn nog andere mogelijkheden om met de inhoud van de training in aanraking te komen:
 • Workshop van 2 modules. Verkorte versie van de groepstraining “Mannen Kunnen Niet Voelen!” waarbij wel alle aspecten worden aangeraakt, maar minder diep dan de training van 7 modules.
 • Workshop van 1 bijeenkomst. Hierbij komen verschillende aspecten aan bod, waarbij gedurende de bijeenkomst duidelijk wordt waarop de focus ligt.
 • Groepsgesprek. We gaan onderling in gesprek over een of enkele onderwerpen van de training die leven binnen de groep.
 • Onderwerpen die vaak besproken worden: relaties (bv met partner, vrienden, familie, collega’s); verlangens; verwachtingen; seksualiteit; boosheid.
Deze activiteiten worden in overleg georganiseerd. Je kunt contact opnemen zodat we dit samen kunnen invullen.

MELD JE AAN VOOR
DE INFORMATIEBIJEENKOMST

Wil je meer informatie over de training of andere activiteiten? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst! Marty vertelt je dan alles hierover. Dit is ook het perfecte moment om al je vragen te stellen.