GROEPSTRAINING MANNEN kunnen niet VOELEN!

Niveau 'Sterk'

GROEPSTRAINING
MANNEN kunnen niet VOELEN!

Niveau 'Sterk'

TWEE BIJEENKOMSTEN ALS BASIS VOOR PERSOONLIJKE GROEI

Als (jonge) man heb je een druk gevoelsleven. Misschien weet je niet altijd wat je met deze gevoelens aan moet, of heb je niet geleerd hoe daarmee om te gaan. Veel mannen hebben dan de neiging om hun gevoelens te onderdrukken of verdoven met afleiding of andere middelen. Dit zorgt er echter voor dat er dingen gaan wringen en niet zoals gewenst verlopen. En daar voel je je niet beter door. 
 
Wat levert de groepstraining je op?
Dit is waar het traject je naartoe begeleidt: 
 • Je wordt je bewust van je eigen gevoelens.
 • Samen leren we de gevoelens (h)erkennen en je leert hoe je er gezond mee omgaat.
 • Je relaties met partner, vrienden en familie verlopen veel soepeler.
 • Je ervaart minder energieverlies in contact met anderen.
 • Je zit lekkerder in je vel, je voelt je beter.
De groepsbijeenkomst op het niveau 'Sterk' geeft je nieuwe inzichten en praktijkoefeningen en bestaat uit 2 bijeenkomsten.

WAT VOEL IK?

Je voelt van alles in je lijf. Door dingen die je meemaakt, ervaringen, en situaties of contacten met anderen waar je blij van wordt. Vanzelfsprekend zijn er ook dingen die je liever niet voelt, waar je mee worstelt, die je het liefst wegstopt. Met stress en frustratie als gevolg.

Wat willen die gevoelens jou eigenlijk duidelijk maken? Hoe mooi zou het zijn als je die gevoelens gewoon kunt toelaten, waardoor je veel minder weerstand ervaart en je leven een stuk makkelijker wordt? Klinkt goed natuurlijk. Maar hoe doe je dat dan?

In de eerste module van niveau 'Sterk' gaan we onderzoeken wat je lichaam je aangeeft, hoe je je gevoel de ruimte geeft en wat het toelaten van emoties je oplevert.

WAT VOEL IK BIJ JOU?

Als je in contact bent met anderen, voel je je bij de ene persoon beter dan bij de andere. Waar ligt dat aan? En wat veroorzaakt nu eigenlijk die gevoelens? En is ‘gewoon een beetje beter je best doen’ eigenlijk wel een goede methode als je vervelende gevoelens ervaart?

Gelukkig is er een alternatief. Zo kun je onderzoeken wat je gevoelens die je ervaart in contact met anderen je te zeggen hebben. Tijdens deze module gaan we met theorie en oefeningen aan de gang zodat je deze gevoelens kunt toelaten. Zo hoef je ze niet weg te drukken, of jezelf stoer voor te doen en kun je gewoon zijn wie je bent. 

(H)ERKENNING

Veel jonge mannen hebben vaak het idee dat ze de enige zijn die hiermee kampen. In de praktijk blijkt dat vele anderen zich in jou herkennen.

VEILIGHEID

Door samen te komen met een groep mannen, ondervind je dat je niet alleen bent. Samen creëren we een veilige omgeving.

ELKAAR STEUNEN 

Tijdens "Mannen kunnen niet voelen!" kun je lastige momenten ervaren. We zijn met gelijkgestemden, en kunnen elkaar steunen. 

Wat kun je verwachten tijdens een groepstraining?

Wij vinden het belangrijk dat iedere deelnemer zich veilig en prettig voelt en voldoende mogelijkheden heeft om te oefenen. We kiezen daarom voor een vaste opbouw van ieder trainingsmoment. Dat ziet er als volgt uit:
Samen Inloop met koffie en thee
Samen Intro-oefening voor ontspanning
Samen Korte check-in: hoe gaat het met iedereen?
Trainer Introductie en agenda van de bijeenkomst
Samen Bespreken huiswerk vorige sessie
Trainer Theorie
Samen 1 of 2 oefeningen: het geleerde in de praktijk brengen
Samen Feedback: ervaringen en tips om het in de praktijk te brengen
Trainer Huiswerk-instructie
Trainer Afsluiting

PRAKTISCHE INFO

Data Training:
Deze vindt een aantal keer per jaar plaats met open inschrijving. De volgende training is nog niet gepland. Volg de website voor een update, en je kunt ons ook volgen op Facebook. Daarnaast is het mogelijk om deze training te verzorgen als je zelf een groep en locatie hebt. Neem hiervoor contact op met Marty
Informatiebijeenkomst:
Hierbij hoor je meer over de Groepstraining, en vindt plaats kort voordat de training van start gaat. Houd de website in de gaten voor een update, of volg ons op Facebook.
Algemene info Groepstraining:
 • Duur: 2 weken, elke week een bijeenkomst van 2,5 – 3 uur.
 • Oefenen van theorie en praktijk in het dagelijkse leven.
  Trainingen starten enkele keren per jaar, op verschillende locaties. Dit zijn open inschrijvingen. 
 • Als je zelf een locatie hebt waar je de training zou willen volgen, of met een groep de training wil boeken, hoort Marty dat graag!
Kosten Informatiebijeenkomst: deze is gratis toegankelijk.
Kosten Training: prijs is afhankelijk van je situatie.
 • Scholieren: € 55,-
 • Studenten: € 70,-
 • Werkenden: € 100,- 
Als de prijs een struikelblok is, kun je hierover contact opnemen. In een onderling gesprek kunnen we kijken hoe we dit kunnen oplossen. Daar komen we wel uit.
Andere mogelijkheden:
Er zijn nog andere mogelijkheden om met de inhoud van de training in aanraking te komen:
 • Workshop 'Meester (7 modules). De complete training in 7 modules. Stap voor stap de belangrijkste obstakels blootleggen en op weg gaan naar gevoelsmeesterschap.
 • Workshop 'Dapper (1 bijeenkomst). Laagdrempelig kennismaken met je gevoel en hoe je dit hanteert in één middag of avond.
 • Dappere Gespreken. We gaan onderling in gesprek over een of enkele onderwerpen van de training die leven binnen de groep.
 • Onderwerpen die vaak besproken worden bij Dappere Gesprekken: relaties (bv met partner, vrienden, familie, collega’s); verlangens; verwachtingen; seksualiteit; boosheid.
Deze activiteiten worden in overleg georganiseerd. Je kunt contact opnemen zodat we dit samen kunnen invullen.

NIVEAU DAPPER

Laagdrempelig kennismaken met je gevoel en hoe je dit hanteert in één middag of avond.

NIVEAU MEESTER

De complete training in 7 modules. Stap voor stap de belangrijkste obstakels blootleggen en op weg gaan naar gevoelsmeesterschap.

DAPPERE GESPREKKEN

Een goed gesprek over een gevoelig onderwerp. Marty brengt een groep bij elkaar om te praten over een thema naar keuze.

MELD JE AAN VOOR
DE INFORMATIEBIJEENKOMST

Wil je meer informatie over de training of andere activiteiten? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst! Marty vertelt je dan alles hierover. Dit is ook het perfecte moment om al je vragen te stellen.