IETS VOOR JOU?

IETS VOOR
JOU?

JE BENT WELKOM

Er zijn veel redenen waarom jonge mannen hun gevoelens liever niet onderzoeken. Voor iedereen is dat anders. Vaak zijn er karaktertrekken die een bepaald patroon veroorzaken. Enkele voorbeelden hiervan zijn hieronder beschreven. Misschien herken je bepaalde kenmerken, misschien ook niet. Hoe dan ook: je bent van harte welkom als mijn programma je aanspreekt!
De training is opgezet voor jonge mannen maar de interesse voor de training komt van mannen van alle leeftijden. En de vragen die daaruit volgen vult Marty ook in. Dus schroom niet, en neem contact op, welke leeftijd je ook hebt.

Harold
23 JAAR
student

Harold is een student van 23 jaar. Hij doet goed zijn best voor zijn studie, maar is ook regelmatig onzeker of het goed genoeg is.

Er is geen echt contact tussen zijn ouders: vader doet zijn ding met zo min mogelijk last van zijn vrouw, en moeder doet alsof alles goed is en het heel gezellig is in huis. Zijn zussen houden de schijn op dat het thuis perfect loopt.

Zijn vrienden kent hij van de lagere en middelbare school. Hij heeft eigenlijk geen zin meer in de dingen die ze doen, maar voelt geen ruimte om dat aan te geven.

Vrouwen vindt hij emotionele wezens die door een man ondersteund willen worden. Hij probeert dat, en heeft daar nog geen goede modus in gevonden. Maar tot nu toe nog weinig succesvol

De Groepstraining laat Harold zien waar hij niet trouw is aan zichzelf, waar hij afstemt op de ander, en zichzelf kwijt raakt. Hij leert hoe hij dichter bij zichzelf komt. Hij kan zich uitspreken. Naar zijn ouders en zijn zussen, en naar zijn vrienden. Ook vindt hij een manier om met vrouwen om te gaan die bij hem past. Om van daaruit echt contact te maken.

Kees
22 JAAR
werkend

Kees heeft een MBO-opleiding gevolgd en is daarna gaan werken. Hij staat graag klaar voor anderen en krijgt daarvoor graag waardering.

Zijn Ouders waren lief voor elkaar maar diep contact was er niet. Zijn vader gaf aan wat hij vond, en dat was de waarheid in huis. Hij doet veel met zijn vrienden: sport, uit eten, uitgaan.

Zijn idee van vrouwen is dat een man hen moet beschermen, die moet dan ook sterk zijn. En eigenlijk ook slimmer. En daar voelt hij zich soms wat onzeker over als hij een relatie heeft.

Tijdens de training leert Kees hoe het is om zijn eigen waarheid te hebben, ipv die van zijn vader te (moeten) volgen. En ook dat hij vrouwen niet hoeft te beschermen, dat hij daar een gelijkwaardige relatie kan aangaan waarbij hij helemaal zichzelf kan zijn. Dat geeft rust, en van daaruit een goeie connectie. Iets waar hij nu nog niet van kan inzien dat dat bestaat.

Kees
22 JAAR
werkend

Toon
17 JAAR
scholier

Toon is automatisch in de wereld gerold waar hij nu zit vanuit “het systeem”: lagere school-advies gevolgd – daar zijn vrienden ontmoet – hij doet zijn best op school. Hij heeft zich nooit afgevraagd “of dit het is”. Hij wil er bij horen, en kan moeilijk voor zichzelf opkomen.

Thuis was er weinig fysiek contact, en werd ook weinig kwetsbaarheid getoond: dat is toch meer voor mietjes, dat doe je niet als man. Zijn ouders waren wel liefdevol, maar verder “geen flauwekul”.

Zijn vrienden kent hij vanuit de middelbare school, en hij wil bewijzen dat hij er bij hoort.

Zijn beeld van vrouwen haalt hij uit de stoere praat met vrienden, maar eigenlijk heeft hij geen idee wat vrouwen willen, en ook geen idee hoe hij hen moet benaderen.

Tijdens de Groepstraining leert Toon welke wensen hij zelf heeft in contact met anderen, zowel fysiek als emotioneel. En dat hij zich mag gedragen zoals hij zelf is, ipv te voldoen aan verwachtingen waarvan hij denkt dat anderen die van hem hebben.
Daarnaast leert ook om helemaal zichzelf te zijn in contact met vrouwen, zonder zichzelf (extra) stoer voor te (moeten) doen.

Gert
27 JAAR
werkeloos

Gert is werkeloos, en ook teleurgesteld in het leven. Hij zoekt regelmatig naar meer zingeving (cursussen, uitgaan, festivals, nieuwe vrienden, …), maar vindt toch weinig inspiratie.

Zijn ouders waren altijd open en liefdevol, heel redelijk. Maar boosheid was lastig, en mocht er eigenlijk niet zijn: kunnen we dat niet redelijkerwijs uitpraten…? Ook werden de kinderen nogal verwend, het ontbrak ze aan niets.

Zijn beeld van vrouwen is dat alles goed komt als hij de juiste vrouw vindt… maar waar en wanneer zal hij die vinden? Hij zou graag op haar leunen, zij ondersteunt hem. Ze zijn gelijkwaardig, dus hij hoeft zelf niet (zo) sterk te zijn.

Tijdens de Groepstraining leert Gert wat zijn eigen pad is, en dat te volgen. Dat hij dat niet hoeft te laten afhangen van een vrouw, integendeel zelfs. En dat hij van daaruit krachtig in het leven staat, waardoor hij zijn eigen wereld kan creëren.

Gert
27 JAAR
werkeloos